O nás

Michal Sadloň – Vinárstvo

Michal Sadloň, vinohradník a vinár, sa od detstva zaujímal o pestovanie ovocných stromov a viniča a s tým spojil aj výrobu ovocných a hroznových vín. Vinohradnícke a vinárske remeslo sa stalo dôležitou súčasťou jeho života, preto nikoho neprekvapilo, keď sa v roku 1996 rozhodol založiť firmu Michal Sadloň – vinárstvo, vďaka čomu sa už viac ako 20 rokov venuje pestovaniu hrozna a výrobe vína na profesionálnej úrovni.

Meno majiteľa v názve firmy je zárukou kvality produktov a dobrých vzťahov so zákazníkmi. Citlivým prepojením tradičnej výroby s dnešnými modernými technológiami sa nášmu vinárstvu úspešne darí zvyšovať kvalitu našich výrobkov. V posledných rokoch sme veľa investovali do nákupu poľnohospodárskej techniky, potrebnej na obrábanie viniča. Kvalita hrozna je pri výrobe vína základ úspechu, a preto je veľmi dôležité, aby sme vypestovali zdravé hrozno.

cup

4-krát sa Michalovi podarilo získať titul Vinár roka a to v roku 2011, 2013, 2016 a 2017. Titul môže získať iba člen Združenia Malokarpatská vínna cesta a udeľuje sa jednému z vinárov z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti.

 

Hlavnými kritériami sú: účasť na minimálne šiestich nominačných výstavách vín v Národnom salóne vín, podmienená minimálne piatimi vzorkami vína. Tri z nich musia získať najvyšší počet bodov.

Sídlime priamo v centre Limbachu na Vinohradníckej ulici. Okrem predajne tu spracúvame hrozno a vyrábame vínko, ktoré si kúpite aj v našej predajni pri Senci. S našimi vínami sa môžete stretnúť takmer na celom Slovensku, dokonca aj na Morave. Veľkou prednosťou je priamy dovoz vín našim zákazníkom do reštaurácií, obchodov a vinoték.

Vinohrady

Staráme sa o viac ako 60 ha vinohradov.
Máme vinice v seneckom regióne (odrody: Iršai Oliver, Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Dornfelder, Müller Thurgau), v Pezinku (odrody: Veltlínske červené skoré, Müller Thurgau, Muškát moravský), v Modre (odrody: Rizling vlašský,
Rizling rýnsky, Veltlínske zelené), v Častej (odrody: Alibernet) a v Limbachu (odrody: Rizling vlašský, Veltlínske zelené, Iršai Oliver, Müller Thurgau, Tramín červený, Neronet, Alibernet, Svätovavrinecké).

NAŠE VÍNA

Ponúkame vína tiché, sýtené, sudové, fľaškové, stolové a široký sortiment bielych, ružových a červených akostných odrodových vín vysokej kvality. Sudové čapované do plastových obalov v rôznych objemoch (1l, 1,5l, 2l, 5l, 20 l). Fľašové sklenené fľaše v objeme 1 l, 0,75 l a 0,5 l.

Vážime si všetkých zákazníkov, bez ohľadu na to, či ste znalci vína, alebo si radi posedíte v kruhu vašich priateľov a známych pri pohári kvalitného vína. Aby sme vám čo najviac vyhoveli, máme v ponuke vína v rôznych cenových reláciách. Naše vína môžete vidieť a degustovať na rôznych prestížnych spoločenských akciách.
Medzi našich zákazníkov patria mnohé významné osobnosti slovenského kultúrneho, športového, spoločenského i politického života.

Potešíme sa, keď k nám prídete sami kupovať dobré limbašské Sadloňové víno, lebo ste ho ochutnali na svadbách, či iných oslavách vašich blízkych.